Nu 3 maanden GRATIS op proef in uw praktijk.
Wilt u vrijblijvend informatie ontvangen?
Vult u dan het in.
 
Hoofdpagina
Introductie
Werking
Tarieven
Ondersteuning
In het nieuws
Contact
© Artsenweb.net 2019

Werking

Op deze pagina wordt uitgelegd hoe Artsenweb.net in de praktijk functioneert. Bij deze uitleg zijn als voorbeeld diverse links opgenomen naar de Artsenweb-site van Huisartsenpraktijk Empel.

Website inrichten
Bij aanschaf van het systeem wordt uw eigen Artsenweb-site volledig voor u ingericht. De volgende opties worden u aangeboden:

 • De teksten van uw praktijkfolder worden voor u gedigitaliseerd, zodat deze op uw eigen Artsenweb-site beschikbaar zijn.
 • U kunt aangeven van welke Artsenweb-onderdelen u gebruik wilt gaan maken. Hierbij kunt u uw patiŽnten de volgende mogelijkheden aanbieden:
  • Afspraak maken
  • Recept verlengen
  • Vragen stellen
  • Lid worden van een elektronische nieuwsbrief
 • De vormgeving van uw Artsenweb-site wordt aangepast aan de huisstijl van uw praktijk. Hiervoor kunt u uw eigen logo aanleveren en heeft u de keuze uit diverse kleurstellingen. Hierdoor zullen patiŽnten uw site snel herkennen, wat het vertrouwen bij het eerste gebruik vergroot.

Binnenkomen op uw Artsenweb-site
De patiŽnt kan op twee manieren de website van zijn of haar huisarts binnenkomen:

 • Via de hoofdpagina van Artsenweb.net. Op deze pagina is door middel van een lijst de eigen huisarts te selecteren.
 • Rechtstreeks. Iedere huisarts krijgt bij Artsenweb.net een eigen eenvoudig (en daardoor makkelijk te onthouden) adres. Een voorbeeld hiervan is www.artsenweb.net/empel. De patiŽnt kan dit adres handmatig intypen, waardoor de betreffende pagina direct wordt geopend.

Bij het binnenkomen op de Artsenweb-site wordt direct een beveiligde verbinding opgezet. Hierdoor wordt informatie tussen patiŽnten en de website beveiligd verzonden en is deze zodoende beschermd tegen onderschepping door onbevoegden. Uw patiŽnten kunnen zien dat de pagina beveiligd is door het slotje dat rechtsonder in de browser is te zien. Beveiligde verbinding
Beveiligde verbinding

UitlegpaginaIedere pagina van uw Artsenweb-site bevat een "Uitleg"-knop. Als een bezoeker hierop klikt, verschijnt een duidelijke uitleg van de actieve pagina. Deze tekst is zo geschreven, dat ook mensen zonder computer- en internetervaring de uitleg zullen begrijpen.

De hoofdpagina van uw Artsenweb-site bevat grote, duidelijk vormgegeven knoppen die elk onderdeel van de website bereikbaar maken. De patiŽnt kan vanaf deze hoofdpagina uit alle beschikbare onderdelen maken.

Hoofdpagina
Hoofdpagina

Bekijken van de praktijkinformatie (voorbeeld)
Hier worden de gegevens uit uw praktijkfolder weergegeven. Wijzigt informatie uit de praktijkfolder, dan kunt u deze gegevens op basis van uw abonnement twee keer per jaar (of tegen bijbetaling onbeperkt) laten aanpassen. Door middel van een printknop kunnen bezoekers de gegevens uitprinten, waardoor zij beschikken over de actuele praktijkinformatie.

Maken van een afspraak (voorbeeld)
Afspraak maken PatiŽnten kunnen aangeven een afspraak te willen maken. Hierbij dienen ze hun naam, geboortedatum, e-mailadres en twee voorkeuren voor een datum op te geven. Het kiezen van die voorkeuren wordt vergemakkelijkt door de aanwezigheid van een kalender op de site. Tevens worden de gegevens na invoer gecontroleerd op geldigheid. Onvolledige of onjuist ingevulde formulieren worden geweigerd. Indien een bezoeker bijvoorbeeld kiest voor een afspraak op een dag dat de praktijk gesloten is, dan wordt hier melding van gemaakt en is er de mogelijkheid een andere datum te selecteren. Hieronder wordt beschreven hoe de ingevulde gegevens worden verwerkt.

Verlengen van een recept (voorbeeld)
Door het invullen van naam, geboortedatum en e-mailadres kunnen patiŽnten recepten verlengen. Hierbij kunnen per keer tot vier verschillende medicijnen worden aangevraagd. Hieronder wordt beschreven hoe de ingevulde gegevens worden verwerkt.

Stellen van een vraag (voorbeeld)
Via deze pagina kan een patiŽnt een vraag aan de praktijk stellen. Hierbij wordt duidelijk aangegeven dat voor de beantwoording van een complexe vraag een geheel of gedeeltelijk consult in rekening kan worden gebracht. Hieronder wordt beschreven hoe de ingevulde gegevens worden verwerkt.

Inschrijven op een nieuwsbrief (voorbeeld)
Nieuwsbrief Om uw patiŽnten eenvoudig en goedkoop te bereiken, beschikt u met Artsenweb.net over een elektronische nieuwsbrief. Hierin kunt u nieuwtjes met betrekking tot de praktijk of algemene medische informatie bekendmaken. PatiŽnten kunnen zich eenvoudig inschrijven door het invullen van hun e-mailadres, naam en postcode. Via een geavanceerd systeem kunt u zelf bekijken welke patiŽnten lid zijn van uw nieuwsbrief en kunt u eenvoudig zelf nieuwsbrieven versturen. Uw patiënten kunnen zich ook weer zeer eenvoudig uitschrijven.

Aanvragen verwerken
Na het invullen van de formulieren "afspraak maken", "recept verlengen" en "vraag stellen", worden de volgende zaken in werking gezet:

 • De aanvraag wordt voorzien van een zogenaamd ticketnummer. Deze unieke code zorgt ervoor dat elke aanvraag in het vervolgtraject altijd is te traceren.
 • Automatisch mailtje aan de patiënt - klik voor een vergroting De patiŽnt ontvangt een e-mail waarin melding wordt gemaakt van de ontvangst van zijn of haar aanvraag. Uit veiligheidsoverwegingen kan de patiŽnt niet via e-mail reageren op dit bericht. Hierdoor blijft de praktijk vrij van ongewenste reclamemail (zogenaamde spam) en computervirussen. De e-mail bevat wel een link naar een reactieformulier op uw Artsenweb-site, waarmee de patiŽnt toch in contact kan komen met de praktijk. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het ticketnummer, waardoor eerste aanvraag en reactie aan elkaar gekoppeld zijn.
 • Automatisch mailtje aan de praktijk - klik voor een vergroting De ingevoerde gegevens worden per e-mail verzonden naar de praktijk. De assistent(e) van uw praktijk ontvangt dit mailtje en kan door middel van het aanklikken van een link reageren op de aanvraag. Er wordt een standaardmailtje aangemaakt, waarin de assistent(e) alleen nog maar enkele ontbrekende gegevens hoeft in te vullen. Naar wens kan hier ook eigen tekst aan worden toegevoegd of kan de standaardtekst zelfs helemaal worden vervangen.
 • De patiŽnt ontvangt per e-mail de door de assistent(e) verzonden reactie. Wederom is reageren hierop alleen mogelijk via een link naar het reactieformulier op uw Artsenweb-site.

Heeft u nog vragen over de werking van Artsenweb.net? Neem dan contact met ons op. Indien u reeds een Artsenweb.net-abonnement heeft, dan kunt u ook de ondersteuningspagina's raadplegen.

Terug naar boven