Nu 3 maanden GRATIS op proef in uw praktijk.
Wilt u vrijblijvend informatie ontvangen?
Vult u dan het in.
 
Hoofdpagina
Introductie
Werking
Tarieven
Ondersteuning
- Installatiehandleiding
- Gebruikshandleiding
- Specialist inhuren
- PatiŽnten informeren
In het nieuws
Contact
© Artsenweb.net 2018

Installatiehandleiding

Bij aanschaf van het systeem wordt uw eigen Artsenweb-site volledig voor u ingericht. Hierna begeleidt onderstaande tekst u stap voor stap bij het installeren van Artsenweb.net in uw praktijk. Deze werkzaamheden kunt u zelf uitvoeren, maar het is ook mogelijk deze installatie tegen betaling geheel of gedeeltelijk door onze technische specialist te laten uitvoeren.

Voor het gebruik van Artsenweb.net dient u over de volgende zaken te beschikken:

  • een computer met e-mailprogramma (bijvoorbeeld Outlook Express)
  • een internetverbinding
  • een eigen e-mailadres (bijvoorbeeld bij uw internetprovider)

Outlook Express

Installatie van Artsenweb.net geschiedt door het correct instellen van uw e-mailprogramma. Hierna kunt u met dit programma de aanvragen van uw patiŽnten ontvangen en reacties hierop terugmailen.

Het meestgebruikte e-mailprogramma ter wereld is Outlook Express. Dit programma wordt standaard meegeleverd met Microsoft Windows. Deze handleiding beschrijft de installatie van Artsenweb.net in combinatie met een Nederlandstalige versie van Outlook Express. Het gebruik van een andere taal of een ander e-mailprogramma is geen enkel bezwaar en in de meeste gevallen zal de installatie niet sterk afwijken van de hieronder beschreven procedures.


Stap 1

Kies in het hoofdvenster van Outlook Express in het menu links bovenaan voor de optie "Extra". Kies nu in het menu dat openklapt voor "Accounts".

Extra, Accounts...


Stap 2

Klik rechts bovenaan op de knop "Toevoegen" en daarna "E-mailÖ"

Account toevoegen


Stap 3

Er wordt nu een nieuw venster geopend, waarin u als eerste uw naam dient in te vullen. Vul hier de naam van uw praktijk in, bijvoorbeeld "Huisartsenpraktijk Empel" of kies voor "Assistente Huisartsenpraktijk Empel". Dit is de naam die zichtbaar wordt als afzender. Klik nu op de knop "volgende".

Naam invullen


Stap 4

Hierna wordt u gevraagd uw e-mailadres in te voeren. Let op! Voer hier niet uw daadwerkelijke e-mailadres in, maar geef hier "noreply@artsenweb.net" op. Dit voorkomt dat patiŽnten in bezit van uw e-mailadres komen, wat risicoís met betrekking tot ongewenste reclamemail en computervirussen met zich meebrengt. Klik weer op de knop "volgende".

E-mailadres invullen


Stap 5

Kies in het volgende scherm bij "servertype" voor "POP3". Vul bij "Server voor inkomende e-mail" het POP3-adres van uw internetprovider in. Dit adres verschilt per provider. Raadpleeg de installatiehandleiding van uw provider voor het juiste adres. Dit geldt tevens voor het invulveld "Server voor uitgaande e-mail". Hier vult u het SMTP-adres van uw provider in. Klik hierna op de knop "volgende".

Servers invullen


Stap 6

In het volgende scherm dient u uw inloggegevens in te vullen. Ook deze gegevens worden door uw internetprovider verstrekt. Vul zowel de "Accountnaam" en het "Wachtwoord" in. Laat de optie "Wachtwoord onthouden" aangevinkt en de optie "Aanmelden met beveiligd-wachtwoordverificatie" uitgevinkt staan. Klik op de knop "volgende".

Logingegevens invullen


Stap 7

Alle gegevens zijn nu ingevuld. Met een klik op de knop "voltooien" is het instellen van uw Artsenweb.net-systeem afgerond.

Voltooien

Na het plaatsen van uw Artsenweb-site en de installatie van het systeem kunt u direct aan de slag met Artsenweb.net. Lees hiervoor de gebruikshandleiding.

Terug naar boven