Nu 3 maanden GRATIS op proef in uw praktijk.
Wilt u vrijblijvend informatie ontvangen?
Vult u dan het in.
 
Hoofdpagina
Introductie
Werking
Tarieven
Ondersteuning
- Installatiehandleiding
- Gebruikshandleiding
- Specialist inhuren
- PatiŽnten informeren
In het nieuws
Contact
© Artsenweb.net 2018

Gebruikshandleiding

Indien u uw systeem nog niet heeft geÔnstalleerd, dient u eerst de installatiehandleiding door te nemen.

Deze gebruikshandleiding heeft uitsluitend betrekking op de door de praktijk uit te voeren handelingen. De gebruikshandleiding voor uw patiŽnten bevindt zich op uw Artsenweb-site, achter de knop "Uitleg". Tevens vindt u op de pagina "hoe werkt Artsenweb.net" een uitgebreide beschrijving van alle opeenvolgende interacties van het systeem.


Vooraf regelen

Voordat u uw systeem daadwerkelijk gaat gebruiken, is het belangrijk enkele zaken goed af te spreken binnen uw praktijk. Zo is het wenselijk om iemand verantwoordelijk te maken voor de afhandeling van de binnenkomende aanvragen, zodat deze niet over het hoofd worden gezien. Om diezelfde reden is het belangrijk de e-mailbox met enige regelmatig te controleren op nieuwe berichten. Het beste is om ook hier afspraken over te maken. Tot slot is het wenselijk alle betrokken personen kennis te laten maken met het systeem, zodat bij ziekte van ťťn of meerdere personen aanvragen niet onbeantwoord blijven.


Aanvraag ontvangen

Nadat een patiŽnt ťťn van de formulieren op de website heeft ingevuld, ontvangt u deze gegevens per e-mail in uw e-mailbox. Na het ophalen van de e-mail bevinden de aanvragen zich op uw eigen computer en kunt u gaan beginnen aan de verwerking ervan. Lees iedere aanvraag aandachtig door. De gegevens worden u in een helder overzicht getoond. Eventueel kunt u de gegevens uitprinten middels de printknop van uw e-mailprogramma.


Reageren op een aanvraag

Nadat duidelijk is hoe u op het verzoek van uw patiŽnt wenst te reageren, klikt u op de link "mail sturen" onderaan in het e-mailbericht. Hierna wordt een nieuw e-mailbericht geopend, waarbij de volgende gegevens reeds zijn ingevuld:

  • het e-mailadres van de patiŽnt waarnaar de reactie wordt verstuurd
  • het onderwerp van de e-mail met daarin een unieke herkenningscode (een zogenaamd ticketnummer) verwerkt
  • een standaardtekst waarbij nog enkele specifieke gegevens ontbreken
  • een klikbare link, bedoeld voor de patiŽnt om via de website te kunnen reageren op uw reactie

Het enige wat u nu hoeft te doen, is het aanvullen of wijzigen van de standaardtekst, zodat de e-mail de gewenste reactie bevat. Hierna kunt u het bericht verzenden zodat de patiŽnt uw reactie zal ontvangen. Indien deze patiŽnt wil reageren op uw reactie, dan kan dat via de genoemde klikbare link. Deze reactie ontvangt u daarna wederom op dezelfde manier als alle andere aanvragen in uw e-mailbox. Ook hier kunt u weer op reageren.


Nieuwsbrief versturen

Het beheer van de nieuwsbrief gebeurt aan de hand van het systeem MailingManager. Voor dit systeem ontvangt u een loginnaam en wachtwoord, waarmee u in staat bent alle nieuwsbriefleden te beheren en waarmee u zelfstandig nieuwsbrieven kunt versturen. De gebruikshandleiding hiervan bevindt zich op de MailingManager-website.

Terug naar boven